Knäckepizza är ett perfekt tilltugg eller en hel måltid
Här får ni ett tips på Knäckepizza som är trendigt just nu och det är bra, för enklare än så här blir det inte!
Uppskattat av stora som små. Återigen det perfekta snaxet eller tilltugget innan middagen.
Knäckepizza.
Ugn 225 grader ca 10 min
1 rund kaka normalgräddat knäcke
4 msk tomatpuré
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
riven ost
salt och peppar
färsk basilika eller oregano
Ditt val av pålägg; Parma, salami, skinka, räkor, tomater, svamp…etc
Fast tänk lite ”less is more”, pizzan blir inte godare ju mer saker du har på, utan välj istället färre råvaror med hög kvalité!
Pressa vitlöken och blanda med tomatpurén och olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen på ”gå bortsidan” av knäcket. Strössla över osten och toppa sedan med ditt val av råvaror.
Jag valde: salami, hackade oliver med kapris och färska tomater.
Grädda sedan i mitten av ugnen i ca tio minuter. När din knäckepizza är klar, slicar du upp den och strör över lite färska örter, ringlar ev på lite extra olivolja och serverar familj, vänner eller bara dig själv.
Allt gott!