Snabb mat eller god mat?
Ibland så blir man ju sugen på så kallad snabbmat. Pizza, hamburgare eller kebab…men oftast blir jag besviken. För det är alltid godare innan. Alltså själva tanken på en god, härlig pizza. Efteråt sitter jag alltid lite däst och undrar vad det var som jag egentligen var så sugen på. Snabb mat eller …att få i sig något snabbt utan någon ansträngning själv, tror jag. Iallafall i mitt fall. Men hur snabbt måste det gå egentligen? Höjdpunkten på dagen, middagen? Femton minuter, en kvart? den här måltiden tar lite, lite längre tid. Sisådär trettio minuter, en halvtimme. Väl värt att prova! ( speciellt den goda, och lätta såsen…)
Ganska snabb och väldigt god kyckling. 4 port
ca 6-800 gram tvådelad kycklingfilé
3-4 msk matlagningsyoghurt
1,5 msk olivolja
2 tsk oregano
2 vitlöksklyftor
1,5 dl mjöl
1,5 dl riven parmesan
salt och peppar
smör och olivolja
Blanda yoghurt med oreganon och olivoljan. Riv eller pressa ner vitlöken, smaka av med salt och peppar. Lägg sedan i filéerna, blanda ordentligt. Låt ligga där i medan du river parmesan och blandar med mjölet. Vänd sedan filéerna i mjölblandningen. Stek i rikligt med smör och olivolja på medelhög värme i ca 4 minuter på var sida.
Tomat&Äppelconcassé
3 tomater
1 äpple
1 lök
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
1 kycklingbuljongtärning
ca 1 dl vatten
smör
Hacka lök och vitlök. Skala och tärna äpplet, tärna också tomaten. Stek lök och vitlök mjuka. Blanda i tomatpuré och dijon. Rör runt ordentligt. Smula i buljongtärningen, slå på vattnet och blanda sedan i tomat och äpple. Låt koka i ca tio minuter. Koka gärna pasta till. Efter du silat av den, häll tillbaka den i kastrullen och slå över concassén och blanda runt innan servering. Mums!