Back on Track…..
Tänk att man glömmer så fort hur det funkar till vardags efter man varit ledig några veckor. Tider att passa, barn att lämna, hämta, middag ska lagas, middag ska handlas…. Det där sistnämnda hade jag förträngt fram till klockan 18.00, då jag kände att magen var tämligen tom och även kylen. Kändes som ett helt projekt att komma på vad som ska ätas, handlas och vidare ta sig till affären, för att sen laga maten. Hur mycket skulle klockan bli då? Det fick bli en inventering av skafferiet. Och till min förtjusning hittade jag ingredienser till en av mina favorit rätter, någongång under våren har jag alltså varit lite listig och handlat hem lite bra stapelvaror. Det var nog på den tiden när jag visste hur vardagen funkar!
Pasta Putanesca såsen räckte till två förvirrade föräldrar!
1 röd chili
4 vitlöks klyftor
olivolja+smör
2 tsk socker
1 burk sardeller
1/2 citron
1 burk krossade eller hela tomater
2 dl vatten
1/2-1 burk kapris efter tycke och smak
svartpeppar
hackad persilja om man vill!
Hacka chili och vitlök. Hetta upp en panna häll i olivolja(ca 1/2 dl!) plus en klick smör(endast för den goda smakens skull). Fräs sedan chili och lök i ca 2 min, ha sedan i de grovt hackade sardellerna. Fräs runt och ha i socker, låt det smälta och pressa sedan i citronen. På med tomater och vatten. Låt det hela koka upp och sedan små puttra i tio minuter ungefär. Ha då i kaprisen och smaka av med peppar. Innan servering strössla på rilkigt med persilja. Såsen serveras till er favorit pasta, spaghetti eller tortiglioni rekommenderas!
buon appetito!