Dax för lax. Barnsligt god, och enkelt!
Vi äter ofta fisk hemma, helst då lax. Det älskar min dotter.
Allra bäst gillar hon stekt lax med en god kall sås. Men idag fick jag henne att prova något annat. Tveksamt.. Men det gick genast bättre när hon fick röra ihop ingredienserna. Ja, för så lätt är den här rätten att till och med en sjuåring fixar det! Och god!
Jag fick skänka bort halva min filé till dottern. En ny favorit här hemma således!
Barnsligt god och enkel lax!
4 port ugn 200 grader ca 10-15 min
6-800 gram laxfilé
3 dl grädde
1 ask cocktailtomater ( el ca 200-250 gram tärnade stora)
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 msk hummerfond
2 tsk socker
1/2 pressad citron + skalet från hela
1/2-1 kruka basilika
Om du inte har köpt färdiga portionsbitar lax: Skär då laxbiten i 4 portionsbitar.
Lägg dem i en ugnsfast form, salta och peppra. Rör ihop grädden med fond, socker och purén. Pressa i vitlöken, riv i skalet från citronen och pressa i saften från halva citronen.
Hacka i basilikan och dela på tomaterna och blanda i dem med. Smaka av med salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 10-15 min. En av oss åt med kokt potatis och den andra med bulgur.
Båda lika nöjda, ris funkar säkert också.
Lycka till!
Succé!