En stund över, vad gör du då….
Ponera att du får 15 min tillgodo, innan middagen är klar…Är du som jag? Passar på att tömma diskmaskinen, fylla en tvättmaskin, hänga tvätt, vika tvätt, dammsuga av i hallen…
Man skulle ju faktiskt bara kunna slå sig ner och läsa tidningen, som man inte hann med imorse, eller förströ bläddra i något reklamblad, bara slappa lite. Passa på och gör det medans de här goda kalvfärsbiffarna tillagas i ugnen…
Kalvfärsbiff med citron och rosmarin 4 pers ugn 225 grader
500 gram kalvärs
2 äggulor
1 dl grädde
1 dl riven parmesan
skalet från 1 citron
2 tsk rosmarin
1,5 tsk chilipulver
salt och peppar
Blanda ihop färs, grädde och äggulor. Riv parmesanen grovt och citronskalet fint. Blanda i ost, skal och kryddor. Smaka av med salt och peppar. är du osäker på kryddningen kan du provsteka en minibiff. Forma färsen till 8 st mindre biffar och lägg i oljad ugnsfast form. In i ugnen ca 15-20 min.
Världens godaste och enklaste dip!
150 gram soltorkade marinerade tomater
1 burk créme fraiche
salt
Häll av det mesta av oljan från tomaterna. Mixa dem sedan med fraichen. Mixa blandningen nästan helt slät och smaka av med salt.
Till det här serverade jag klyfpotatis, dem satte jag in i ugnen innan jag började blanda färsen och de blev klara samtidigt som biffarna. Gott till är också en tomatsallad med lite vindruvor och rädisa. Lycka till!
Gott! Och gott om tid får man över…..