Lätt rätt med kotlett!
Svårt att få till benfri kotlett sådär riktig saftig och god, tycker jag. Därför äter vi sällan det hemma. Lättast att få den bra är ju att helsteka den. Men idag försökte jag mig på att tillaga köttet skivat. Jag tycker att det blev riktigt bra. Gott och smakrikt. Fräscht och inte alltför fett. Vi åt pasta till, men jag tror att bulgur hade varit ännu godare!
Lätt kotlett 4 pers ugn 200 grader
5-600 gram benfri kotlett
1 ask cocktailtomater
2 röda paprikor
1 gul lök
1 citron
2 klyftor vitlök
1 knippe färska örter (jag valde basilika och oregano)
0,5 dl vatten
1 ask cantadou 4 peppar
smör och olivolja
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader.Dela på tomaterna,skär paprikan i centimeter stora bitar, finhacka löken. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form. Salta och peppra.Stek köttet i smör och olivolja, ca 3 min på varje sida. Salta och peppra även det. Riv skalet av citronen, hacka örterna och pressa eller riv vitlöken. Ta upp köttet och lägg det på grönsakerna. Lägg i örter, citronrasp och vitlök i pannan, pressa över citronen och slå på vattnet. Låt det hela koka upp och slå det sedan över kött och grönsaker. Klicka sedan på ca 1 msk av osten på varje köttbit. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min. Garnera med färska örter och servera med pasta, bulgur eller ris. Lycka till!
Gott!