Mumsfillibabba!
Skulle igen försöka överbevisa min dotter. Att mamman visst kan baka lika gott som ”köpebröd”. Den här gången handlade det om dajmtårta. Ni vet den som finns på varje fik/café och nu även i en frysdisk nära dig…Den är ju god och min dotter älskar den. Fast det bär mig emot att köpa fikabröd, kan man ju inte bjuda på när man har jobbat flera år som bagare. Och faktiskt är det ju roligare och framför allt godare att bjuda på hembakt. Dessutom så tycker jag det är väldigt kul att baka, ju!!! Kakan blev god och lillan överbevisad. Try it, you like it!
Bagarn´s egna Dajmtårta! ugn 175 grader
2 ägg
1,5 dl florsocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kokos
1 tsk vanilj
0,5 tsk bakpulver
ca 30 gram smör
1,5 dl riven mandelmassa
Fyllning;
50 gram rumstempererat smör
1 rågad msk marsanpulver
1 tsk vanilj
1 msk råsocker (vanligt vitt eller farin funkar oxå)
0,5 dl grädde
Glasyren;
ca 120 gram ljus blockchoklad
2 st dubbeldajm
2 msk grädde
Smält smöret och rosta kokosen där i, tills den blir gyllenbrun. Låt svalna. Vispa socker och ägg riktigt vitt och fluffigt. Riv mandelmassan ( lägg den en stund i frysen innan så går det lättare). Rör sedan i mjöl, vanilj och bakpulver i äggblandningen, vänd sist i kokos och mandelmassa. Grädda i en välsmord och mjölad form ( jag använde både mjöl och kokos till formen), med löstagbara kanter. Grädda kakan i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
Rör ihop socker, vanilj, marsan och smör. Vispa i grädden tills den smeten blir slät och krämig. Bred den över den avsvalnade kakan.
Smält chokladen, och slå i grädden. Krossa dajmen och blanda i den. Låt den svalna lagom, så du kan breda ut den över kakan. God att äta nu, när chokladen forfarande är lite halvsmält. Men går utmärkt att förvara i kylen ett par dagar. Kom ihåg att ta ut den ett tag innan du ska bjuda på den, så chokladen inte är så hård och kall!
Messerschmitt kaka!