Rödbetskaka med vit chokladglasyr gjord på rårivna rödbetor
Introducerar Rödbetskaka. 🙂
Morotskaka kanske ni har bakat någon gång…eller i alla fall smakat.
Rödbetskaka är en bra variant på den goda, saftiga kakan med den fluffiga smarriga glasyren.
-Enjoy!
Rödbetskaka med vit chokladglasyr.
200 grader ca 40 min
2,5 dl olja
3,5 dl socker
4 dl rivna rödbetor (ca 4 st)
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
3-4 msk kakao
Skala och grovriv rödbetorna. Blanda dem tillsammans med olja och socker. Vispa tills sockret löst sig. Vispa i äggen ett och ett. Vispa ordentligt mellan varje ägg. Blanda alla de torra ingredienserna och blanda i. Rör tills det inte är några klumpar. Häll smeten i en bröad form och grädda i ca 40 min på 200 grader.
Glasyren:
200 gram philadelphia
200 gram vit choklad
3 msk créme fraiche
2 tsk vanilj
1 msk honung
Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller micron. Vispa ihop osten, fraichen, vaniljen och honungen. Häll sedan i chokladen under omrörningen.
Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Njut!
Gott till fredagsfikat?