Andreas otroligt goda Crunchkakor

Dessa Crunchkakor måste ni bara prova att baka!

Otroligt goda och lite överraskande med det lilla crunchet.
De kommer att göra sig mycket bra till glöggfesten, istället för de sedvanliga pepparkakorna. De är också väldigt lätta att baka. Tycker du inte om ingefära, byt ut den mot kardemumma eller kanel istället.

Men ärligt talat då går nästan halva känslan och smaken med kakorna förlorade.

Andreas Crunchkakor.

ugn 200 grader ca 10-13 min

200 gram rumstempererat smör ( inte margarin!)
2 dl råsocker, el farin
2 msk vanilj
2 msk sirap
2 tsk bakpulver
ca 5 dl mjöl
1 msk malen ingefära
5-6 torkade fikon

Rör smöret med socker, vanilj och sirap. Hacka fikonen och blanda ner dem. Ha sedan i  ingefära, mjöl och bakpulver. Dela degen i tre delar. Rulla ut dem till nästan en full längd på en plåt.

Lägg de ganska brett isär på en plåt och platta till dem något.
Grädda i ca 13 min, låt de svalna något och skär sedan upp dem lite på snedden.

Vänta på crunchet!

Recept på lite goda drinkar:

OG-Drinkar

Gotländsk sommarnatt

OG-Drinkar

The White Russian

a_glass_of_Dry_Martini_with_white_background_c284b7d1-5050-43ba-8ec3-8f388a625903

Dry Martini

OG-Drinkar

Whiskey sour

OG-Drinkar

Espresso martini

OG-Drinkar

Irish coffee

The_drink_Mojito_whith_white_background_ae0e57ed-e516-4e70-b7e5-329af3f9a194

Mojito

OG-Drinkar

Bellini

OG-Drinkar

Grasshopper

OG-Drinkar

Classic Champagne Cocktail (C.C.C)

Fler inspirerande recept: