Pax för Pax…
Blev igår inbjuden av min kompis Pelle till hans vinkällare. Det skulle bli knytis med italienskt tema. Ta med nån ost eller oliver och något gott italienskt vin. Jag tänkte att de flesta inbjudna gör nog det, alltså tar med en pava rött och en god ost. Men efter en god måltid vill man gärna ha något sött. Efter en lång arbetsdag, dagis och allt det där har man ju inte riktigt tid att skapa något hejdundrande avancerat. Så jag valde en enkel man ack så god utväg. Så efter ostar, druvor, oliver och urgoda pizzor från intill liggande krog bjöd jag på biscotti (köpta på ica) med lavendel och mascarponecréme. Till det drack vi italienskt bubbel(Presecco di Valdobbiadene), en försmak av sommar!
Mascarponecréme med lavendel
1 ask mascarpone (funkar även med philadelphia)
1 sockerbit
1-2 tsk lavendelblommor
ca 2 msk florsocker
5-7 finhackade jordgubbar
Mortla lavenden tillsammans med sockerbiten till ett fint pulver. Rör sedan samman alla ingredienser till en härlig ljusrosa, lite ”chunky” créme. Servera tillsammans med biscotti eller några andra goda kex!