Pepparstek på klassiskt vis med potatis och friterad persilja.

Ett recept av och med Helena Lindblad.

Det blev inte så många bilder tagna i fredags, mest pga våra gäster som tog all fokus + att vinet var så gott!

Dock en klassisk pepparstek, på Helenas vis!

Så här såg iaf middagen ut, precis innan själva köttet applicerades som en krona på verket.

pepparstek

 

Fakta Pepparstek:

Steak au poivre (pepparstek) är en fransk maträtt som består av en stek, traditionellt oxfilé som steks och sedan tillagas.

Pepparkornen du steker den med bildar en skorpa på steken när den är tillagad.
Vanligtvis tillagas steken i en het stekpanna med lite smör och olja att steka i.

Steken skall stekas på en hög temperatur så att utsidan blir klar snabbt medan insidan är blodig till lätt stekt varpå den lämnas att vila för några minuter innan den serveras.

Här hittar du massor med bra tips och recept som passar både till vardag som fest!

Recept på lite goda drinkar:

OG-Drinkar

Gotländsk sommarnatt

OG-Drinkar

The White Russian

a_glass_of_Dry_Martini_with_white_background_c284b7d1-5050-43ba-8ec3-8f388a625903

Dry Martini

OG-Drinkar

Whiskey sour

OG-Drinkar

Espresso martini

OG-Drinkar

Irish coffee

The_drink_Mojito_whith_white_background_ae0e57ed-e516-4e70-b7e5-329af3f9a194

Mojito

OG-Drinkar

Bellini

OG-Drinkar

Grasshopper

OG-Drinkar

Classic Champagne Cocktail (C.C.C)

Fler inspirerande recept: