Sött&starkt! Ett Sötstarkt fläsk
Skivat fläsk, vad laga? Klassiska rätter som: fläsk med löksås, bruna bönor eller med raggmunk, kanske? Eller varför inte hitta på något nytt? Vara lite kreativ i köket. I sanningens namn berodde det mest på att jag vare sig hade potatis, bruna bönor eller lök hemma. Det blev så att säga ”här är ditt kylskåp”. Goda smaker: starkt, salt och sött!
Sötstarkt fläsk
ca 2 stora portioner ugn 200 grader
ca 400 gram skivat sidfläsk
3 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 tsk honung
1 tsk ingefära
3 msk soya
1 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
Gott till
Strimlad vitkål
kokt bulgur med babyspenat, olivolja, cocktailtomat och fetaost. ( salt och citronpeppar)
Finhacka vitlök och chili. Blanda sedan ihop honung, tomatpuré, soya, vinäger och ingefära till en slät sås. Stek på fläsket lite grann på båda sidor. Lägg på en plåt. Häll bort fettet ur pannan. Fräs på vitlöken och chilin. Slå i kryddsåsen och låt få ett uppkok. Ta åt sidan och pensla fläsket med såsen. In i ugnen på 200 grader ca 15 minuter.
Ta en klick smör i pannan och fräs på vitkålen, krydda med peppar och soya. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Blanda sedan i tärnad fetaost, delade cocktailtomater och babyspenat. Salta och peppra (jag använde citronpeppar), ringla över lite olivolja. Klart!
Smakrik måltid!