Två bananer och en smet….
En supergod kaka. Väldigt lätt att göra bara att röra ihop. Passar utmärkt att baka ihop med barn, då man inte behöver använda spisen att smälta smör. Den blir nästan ännu godare om den får stå en dag och ”dra sig” lite. Jag kryddade med vanilj och kardemumma, det kan man skippa eller byta ut mot kanel, citronskal, choklad eller ingefära…Använd med fördel övermogna bruna bananer, det blir fylligare smak då.
Mummakaka med banan. ugn 175 grader ca 45 min
100 gram rumstempererat smör
3 dl socker
2 bananer
2 ägg
4 msk matlagningsgrädde
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk kardemumma
Rör smör, socker och bananerna till en jämn smet. Knäck i äggen ett och ett under omrörning, därefter grädden. Blanda sedan i de torra ingredienserna och rör tills smeten är klumpfri. Häll i en smord bröad form och grädda i ugnen ca 45-60 min. Låt svalna något innan du provsmakar!
Kardemumsfillebabba!