Två bananer och en smet….

En supergod kaka. Väldigt lätt att göra bara att röra ihop. Passar utmärkt att baka ihop med barn, då man inte behöver använda spisen att smälta smör. Den blir nästan ännu godare om den får stå en dag och ”dra sig” lite. Jag kryddade  med vanilj och kardemumma, det kan man skippa eller byta ut mot kanel, citronskal, choklad eller ingefära…Använd med fördel övermogna bruna bananer, det blir fylligare smak då.

Mummakaka med banan.  ugn 175 grader ca 45 min

100 gram rumstempererat smör

3 dl socker

2 bananer

2 ägg

4 msk matlagningsgrädde

3 dl mjöl

1,5 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 msk kardemumma

Rör smör, socker och bananerna till en jämn smet. Knäck i äggen ett och ett under omrörning, därefter grädden. Blanda sedan i de torra ingredienserna och rör tills smeten är klumpfri. Häll i en smord bröad form och grädda i ugnen ca 45-60 min. Låt svalna något innan du provsmakar!

Kardemumsfillebabba!

Recept på lite goda drinkar:

OG-Drinkar

Gotländsk sommarnatt

OG-Drinkar

The White Russian

a_glass_of_Dry_Martini_with_white_background_c284b7d1-5050-43ba-8ec3-8f388a625903

Dry Martini

OG-Drinkar

Whiskey sour

OG-Drinkar

Espresso martini

OG-Drinkar

Irish coffee

The_drink_Mojito_whith_white_background_ae0e57ed-e516-4e70-b7e5-329af3f9a194

Mojito

OG-Drinkar

Bellini

OG-Drinkar

Grasshopper

OG-Drinkar

Classic Champagne Cocktail (C.C.C)

Fler inspirerande recept: