Baka, baka! Jag och min lilla kaka….
Vi har bakat nu igen! Vi älskar ju choklad och den här gången gjorde vi browniemuffins. Supergoda och enkla att göra, så klart! Li-Ming tyckte dock att smeten var godast, så när middagen var avklarad och muffinsen färdig gräddade var hon proppmätt, orkade ens inte ta ett litet smakprov. Jag däremot tog en hel och sen en till bara för att vara riktigt säker på ett de blev som de skulle! Jag är helnöjd, hoppas ni oxå blir det!
Härligt kladdiga muffins ca 15 st ugn 180 grader
175 gram smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl sirap
1,5 dl kakao
1 nypa salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
200 gram choklad av valfri sort ( vi använde; dajm, toblerone och 70% choklad)
Vispa smör, socker och vanilj vitt och fluffigt. Tillsätt sirap och kakao och vispa ihop. Knäck i äggen ett och ett under omrörning. Blanda i mjölet och saltet. Grovhacka chokladen och blanda även i den. Skeda upp i lämpliga formar, gärna lite hårdare muffinsformar. (De blir ganska kladdiga och är lättast att äta med sked) Grädda i ca 15 min. Låt svalna något innan ni serverar dem.
Näst intill oemotståndliga!