BBQ wok med örtaioli på Helenas vis
Ett recept av och med Helena Lindblad.
Allt med benämningen BBQ får i alla fall mig att bli lite extra hungrig. Helenas BBQ wok med örtaioli som vi gjorde film på till Frebaco Kvarn är en BBQ-rätt med extra allt kanske man skulle kunna säga.
Karré och Svenska Matgryner. En kombination som jag ätit många gånger innan jag fick äran att leva tillsammans med en duktig kock. När jag lagade mina middagar på karré och Matvete så kokade jag Matvetet med en buljongtärning och stekte köttet med smör, kryddade med salt och peppar och använde skyn som blev kvar i pannan som sås.
Detta är lite mer sofistikerat såklart, men mycket enkelt. Och gudomligt gott!
Hela receptet på Helenas BBQ wok med örtaioli hittar du här: http://www.frebaco.se/2017/01/12/bbq-wok-med-ortaioli
Detta recept filmades av Squidpop Production i vårt enkla kök i en hyreslägenhet i Falun vintern 2016 / 2017. Om jag inte missminner mig så tar detta ca 20 minuter att sno ihop, och vem som helst klarar av det.
Fler inspirations-filmer hittar du här.
Och glöm inte att kika in i vår matblogg där det nu finns över 200 härliga recept!
Svenska Matgryner då. Vad är det som gör dem så goda och nyttiga?
Främst så beror det på att de innehåller inga konstiga tillsatser. Råvaran växer på Västgötaslätten, man håller inte på med en massa märklig besprutning och sånt. Sen innehåller Matgryner massor med nytta fibrer och är oerhört proteinrika.
Det gör att du känner dig mätt mycket längre än om du till exempel äter Ris, Pasta eller Potatis. Och du slipper få i dig exempelvis Arsenik som ju finns i Ris.
Sen är det en klimatsmart produkt, vilket känns otroligt bra!
Win win!