Cupcakes.
Jag vet att jag sa i repotaget att man inte behöver flashiga kitchen aid i köket, det gör man inte heller. men om man lagar mycket mat och bakar så är de ju en tillgång. jag kunde inte låta bli… De stod där på rad. i alla möjliga färger. Expediten på Bloomingdales var så fantastiskt trevlig. De kostade dessutom bara en tredjedel av vad de gör hemma. Jag föll….
I en sån här rosa godbit blir man ju bara så sugen på att baka något rosa fluffigt. Cupcakes blev det, ja eller svenska hederliga muffins med smarrig glasyr. Jag gjorde mini-muffins dels för att de blir så himla gulliga och dels för att man kan äta fler.
Muffins (ett grundrecept) ugn 200 grader ca 10-15 min
100 gram smör
4 dl mjöl
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vätska ( mjölk, yoghurt, saft, kaffe/mjölk)
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
Smält smöret, i med vätskan och låt få ett uppkok, ställ åt sidan att svalna medan du blandar resten. Blanda alla torra ingredienser, slå på smörblandningen och knäck i äggen. Blanda väl, några små klumpar gör inget dock. Klicka i valfria formar och in i ugnen.
Härlig glasyr.
4 msk färskost, naturell
1 msk créme fraiche
2-3 msk florsocker
1/2- 1 msk citronjuice
lite saft från hallon, lingon eller jordgubb ( vanlig hederlig hushållsfärg funkar oxå)
Vispa ihop alltsammans och klicka på de avsvalnade muffinsen, dekorera med vad kyl, frys och skafferi har att erbjuda.
MUMS!