Det bästa av två världar…
Om man frågar min dotter Li-Ming om hon vill vara med och baka något gott. Svarar hon alltid: Ja! Kladdkaka eller pepparkakor. Det är hennes favoriter alla kategorier. Idag skulle vi iallafall baka något till den årliga julmarknaden på Östra skolan. Det är ju ändå barnens egen marknad, såklart hon ska få bestämma då. Men inte baka både kladdkaka och pepparkakor, kände mamman . Kanske kan man köra en combo… Sagt och gjort! Vi gjorde kladdkakemuffins med pepparkakscrunch i. Hur goda som helst!!!!
Nu gjorde vi en ganska stor sats, går alldeles utmärkt att halvera.
Li-Mings juliga kladdkaka. 200 grader små 7-10 min, större 15-20 min
4 ägg
2 dl sirap
4 dl socker
3 tsk vanilj
1,5 dl kakao
1 nypa salt
3,5 dl mjöl
225 gram smör
ca 20 st pepparkakor
Smält smöret och vispa ihop det med sirap, socker, vanilj, salt och kakao. Tilssät äggen ett och ett under vispning. Blanda i mjölet, blanda väl. Krossa tillslut pepparkakorna och vänd ner dem i smeten. Klicka i smeten i antingen muffins formar eller en smord, mjölad större form. Grädda i 7-20 min beroende på vilken storlek du valt. Kakan är ska fortfarande vara härligt kladdig i mitten när du tar ut den.