Fantastisk god lax!
Sommarlätt! Så skulle jag beskriva Simons goda lax. God att ätas med en sallad och lite bröd, men också med svensk färskpotatis såklart. Om man vill höja rätten ytterligare ett snäpp kan man också slå på 1-2 dl grädde innan den åker in i ugnen. Prova det här receptet ni lär inte bli besvikna;
Simons ölbrässerade regnbåge ca 4 pers
500-700 gr Regnbågslax
1 st fänkål
2 citroner, skal + saft
1 flaska ekologisk lättöl
Salt & peppar
(grädde)
Strimla fänkålen fint och lägg i botten på en ugnsäker form. Riv skalet av citronerna och strö ut över fänkålen, pressa sedan över saften.
Salta och peppra.
Stycka upp laxfilén i så stora portionsbitar du vill ha och lägg med skinnsidan upp i ugnsformen. Slå sedan lättölen över laxen och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
Lättare än så här kan det knappast bli, nu till sommaren!
Simons sommar!