Fantastisk god lax!

Sommarlätt! Så skulle jag beskriva Simons goda lax. God att ätas med en sallad och lite bröd, men också med svensk färskpotatis såklart. Om man vill höja rätten ytterligare ett snäpp kan man också slå på 1-2 dl grädde innan den åker in i ugnen. Prova det här receptet ni lär inte bli besvikna;

Simons ölbrässerade regnbåge ca 4 pers

500-700 gr Regnbågslax

1 st fänkål

2 citroner, skal + saft

1 flaska ekologisk lättöl

Salt & peppar

(grädde)

Strimla fänkålen fint och lägg i botten på en ugnsäker form. Riv skalet av citronerna och strö ut över fänkålen, pressa sedan över saften.

Salta och peppra.

Stycka upp laxfilén i så stora portionsbitar du vill ha och lägg med skinnsidan upp i ugnsformen. Slå sedan lättölen över laxen och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.

Lättare än så här kan det knappast bli, nu till sommaren!

Simons sommar!

Recept på lite goda drinkar:

OG-Drinkar

Gotländsk sommarnatt

OG-Drinkar

The White Russian

a_glass_of_Dry_Martini_with_white_background_c284b7d1-5050-43ba-8ec3-8f388a625903

Dry Martini

OG-Drinkar

Whiskey sour

OG-Drinkar

Espresso martini

OG-Drinkar

Irish coffee

The_drink_Mojito_whith_white_background_ae0e57ed-e516-4e70-b7e5-329af3f9a194

Mojito

OG-Drinkar

Bellini

OG-Drinkar

Grasshopper

OG-Drinkar

Classic Champagne Cocktail (C.C.C)

Fler inspirerande recept: