Li-Mings favorit pasta…
Nästan alla barn älskar väl pasta. Helst ska den vara så ”ren” som möjligt, förutom undantaget köttfärsås. Men helst ska det inte vara någon krämig sås, eller ”konstiga” grönsaker , ingen gryta. Utan allt för sig självt, pasta, kyckling/kött och ev grönt. Tycker ju personligen att det blir lite torrt och trist. Men den här pastan går verkligen hem. Väldigt smakrik och är buljonglik istället för gräddig, därav mängden smör i receptet….Gott!
Kyckling med vitlök och citrongräs. 4 port
4 kycklingfiléer
1 solovitlök eller 4-5 klyftor
2 citrongräs
olivolja till pannan
2,5 dl vitt vin
1,5 dl vatten
3 msk italiensk kalvfond eller vanlig kalvfond
skalet av en citron
1,5 tsk maizena
50-75 gram smör
1 påse bladspenat (65 gram)
1 kruka basilika
salt och peppar
Finhacka eller riv vitlöken, banka lite på citrongräset och dela dem ett par gånger. Dela varje filé i 4 bitar. Hetta upp oljan och lägg i kyckling, vitlök och citrongräs. Salta och peppra. Låt kycklingen få lite färg och riv sedan över citronskalet. Slå på vin, vatten och fond. Låt puttra i minst 10 min. Red sedan av det hela genom att blanda ut maizenan i lite vatten och rör i det i grytan. Klicka sedan i smöret och slutligen blandar du i spenaten och basilikabladen. Smaka av med salt och peppar. Serveras med fördel till pasta.
Bon Appétit!