Gott Nytt(igare) År?
Hur många är vi nu som lovat bot och bättring inför det nya året? Motionera mera, äta sundare och nyttigare. Men ibland måste man ju unna sig något, eller? Här får ni iallafall ett smarrigt recept på en lyxig kaka att bjuda på till dessert efter en god middag, eller bara till kaffet ett regnig tisdag… Kakan är lätt att göra och blir faktiskt godast om den får stå till sig i skafferi eller kyl över natten.
Vit kaka med blåbär och citron. 200 grader ca 25-30 min
ca 225 gram vit choklad
150 gram smör
3 dl socker
225 gram yoghurt/kesella eller créme fraiche ( Jag valde såklart det fetaste alternativet créme fraiche….)
3.75 dl vetemjöl
2 tsk vanilj
1,5 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1,5 dl blåbär
2 citroner skal och saft
smör och kokos till formen.
Smörj en form med löstagbar botten ( ca 30 cm i diameter) och strössla den med kokos. Smält smöret tillsammans med chokladen på svag värme. Rör hela tiden så inte chokladen bränns. Vispa i sockret och rör i créme fraichen. Riv skalet av citronen och pressa i saften. Blanda sedan i de övriga ingredienserna förutom blåbären. Häll smeten i formen och strössla sedan ut blåbären. Strössla sedan över lite kokos innan du ställer in kakan i ugnen. Kakan är god ljummen också men nästan ännu godare dagen efter med lite vaniljgrädde till!
Gott nytt år!!!