Krämig pasta med rostade mandlar
Pasta är bra vardagsmat tycker jag. Snabbt och enkelt att göra och alla gillar pasta!
Här är ett recept på en bra pastarätt med bacon och mandlar. Är man allergisk mot mandlar kan man istället använda solrosfrö eller pumpakärnor.
Krämig pasta med rostade mandlar
4 port
3-400 gr pasta
1,5 dl créme fraiche
150 gr riven smakrik ost
1-2 msk tryffelolja
150 gr bacon
100 gr mandel
1 kruka basilika
salt och peppar
Koka pastan i saltat vatten. Strimla baconet och hacka mandeln. Stek baconet, när det mesta fettet släppt häll av det ur pannan. Lägg i mandel och låt rosta med i pannan ett par tre minuter. Häll av pastan, blanda i créme fraiche, olja och grovt hackad basilika. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål eller stort fat och strössla bacon och mandel över pastan.
Krämig pasta med rostade mandlar är en underbar rätt som är lätt att laga och full av smak. Det är ett utmärkt mål för en veckas middag, eller när du vill imponera på dina gäster. Receptet är enkelt att anpassa efter din smak, med olika sorters grönsaker, örter och andra ingredienser som du kanske har hemma.