New York, New York & Stinas krabbeluror
Är i skrivande stund i New York.
Här finns ett otroligt stort utbud på mat, allt man kan tänka sig. Åt en smarrig frukost igår. Amerikanska pannkakor med färska jordgubbar. Urgoda.
Kom då och tänka på en svensk variant som min mormor ofta gjorde till oss barn och som vi älskade. Man steker dem i plätt-järnet och de blir härligt krämiga!
Stinas krabbeluror.
CA 10-15 st
1 stort ägg
1/2-1 dl socker
1 dl youghurt el fil ( jag brukar använda vaniljyoughurt)
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
ev 1 tsk vaniljsocker
smör till järnet
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Tillsätt yoghurt, mjöl, bakpulver. Smeten ska vara helt klumpfri och smidig. Låt den stå och svälla en stund.
Smöra järnet och klicka i ca 1- 2 msk till varje plätt. De ska vara gyllenbruna och inte ligga i för länge, så de blir lite kletiga inuti. Gott att servera till är kanel/ socker, sirap eller fruktsallad.
Lyxigt blir det med färska bär.