Dry Martini

Historik

Dry Martini – en klassisk cocktail med en nästan mytomspunnen status i drinkvärlden. I början av 1920-talet började drinken Martini få den formen och smaken vi idag känner igen. London Dry Gin fanns på plats och cocktailbarer växte upp som svampar i Amerikanska och Europeiska storstäder. Dry Martini som drink är busenkel – gin och torr vermouth som skakas och dekoreras med oliv eller citronskal. Det svåra är att hitta de proportioner man tycker bäst om. På 20-talet var det vanliga förhållandet 2:1. Sedan verkar det som att gindelen ökade 1 del med varje årtionde under hela 1900-talet för att avsluta med 100:1 på det glada 90-talet. International Bartenders Association menar idag att de rätta proportionerna skall vara 6:1. Det är bara att prova sig fram vad man själv tycker. Lycka till!

a_glass_of_Dry_Martini_with_white_background_c284b7d1-5050-43ba-8ec3-8f388a625903

Ingredienser

6 delar gin
1 del torr vermouth

Gör så här

Häll ingredienserna i ett mixerglas.Fyll på med mycket is.Rör väl.Sila upp i ett cocktailglas.Pressa ut lite citronolja från ett citronskal och garnera med densamma alternativt med en eller två oliver.

Mera smaskiga drinkar

Längre historik, skapad med AI: