Classic Champagne Cocktail (C.C.C)
Historik
Denna mest klassiska champagnedrink heter i sitt fulla namn Classic Champagne Cocktail, även kallad C.C.C. Det är en av de äldsta drinkarna som finns och dateras tillbaka till mitten av 1800-talet. Det är inte utan anledning det fortfarande är en av de mest populära.
1940 skrev hjälten och amatör bartendern David Embury i sin bok The Fine Art of Mixing Drinks hur man skall göra en CCC.
”This drink should be served in a pre-chilled saucer-champagne glass. Place a medium-sized loaf of sugar in the glass and saturate it with Angostura bitters – about 2 dashes. Fill with thoroughly chilled champagne. Add a twist of lemon or orange peel, or both…”
Genom historien finns otaliga recept och de flesta hänvisar tillbaka till världens första cocktailbok ”How to mix drinks” av Jerry Thomas 1862 – vårat och David Embrys recept avviker inte.
Den moderna Classic Champagne Cocktail innehåller som ni vet numera även en lagom mängd Cognac – vilket gör drinken mer komplex och fylligare i texturen.

Ingredienser
1 sockerbit (helst råsocker)
2 stänk av Angostura Bitter
2 cl Cognac (kall)
Champagne (väl kyld)
Gör så här
Lägg en sockerbit på en servett. Stänk Angostura på sockerbiten. Lägg den i champagneglaset. Häll på kall Cognac. Fyll upp med Champagne.