Lax och Lasagne.
Det är någon ståuppkomiker som säger att om det inte är en riktigt köttfärslasagne, så ska man inte få lov att skriva lasagne på menyn. ( Tror det var Betnér) Han menar på att det blir förvirrande för alla icke-vegetarianer…
Jag har ändå valt att kalla min rätt för lasagne. God i all sin enkelhet, men passar också utmärkt att komplettera med exempelvis lax eller kyckling.
Chévrelasagne med krispiga grönsaker 4 pers 200 grader ca 15-20 min
Lasagneplattor
2 morötter
ca 50 gram babyspenat
1/2 kruka basilika
Såsen;
2 msk smör
3 msk mjöl
ca 5 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
2-3 msk créme fraiche
ca 150 gram chévre
salt och peppar
Lägg lasagneplattorna i blöt, i kallt lättsaltat vatten.( kortar tiden i ugnen och lasagnen blir lite mindre torr och lite krämigare) Smält smör och rör i mjölet. Häll i mjölken pö om pö och vispa ut alla klumpar ordentligt. Låt såsen koka upp och pressa i vitlöken, klicka i fraichen och låt såsen små puttra lite under omrörning, Stäng av platta och klicka i osten. Rör lite i såsen så att osten smälter och såsen blir slät. Smaka av med salt och peppar.
Skala och strimla morötterna. Sockerärtorna strimlas också. Grovhacka basilikan litegranna. Varva sedan plattor, sås, grönsaker. Sätt in i ugnen på 200 grader ca 15-20 min.
Jag serverade halstrad lättrökt regnbåge till, mycket gott. Jag skar fisken i 1/2 cm tjocka skivor, halstrade i het panna ca 1/2-1 min på var sida. Skivorna blev härligt knaperstekta och ännu lite godare med nymalen svartpeppar på!
Smaklig måltid!