Mmmumma…
Jag älskar kardemumma, doftar ljuvligt och smakar likaså. Här får ni ett fint recept. Kan göras som det är eller med något bär i eller så. Jag stoppade i äppelklyftor och strödde lite råsocker och kanel ovanpå. I originalreceptet strör man bara över pärlsocker innan man skickar in den i ugnen. Servera som den är eller gärna med en klick vaniljgrädde till.
Min mummakaka ugn 175 grader ca 30-40min
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl socker
1 msk stött kardemumma
1oo gram rumsvarmt smör
2 ½ dl mjölk
Pärlsocker
Lägg alla de torra ingredienserna på bakbordet eller i en skål. Lägg i smöret och ”mosa” det med en gaffel, eller använd händerna. Det gör inget om det blir lite klumpar. Slå sedan på mjölken och blanda ihop. Lägg smeten i en bröad pajform eller en springform. Strössla över pärlsocker, eller lägg valfritt bär eller frukt. Baka i ugn ca 175 grader i ca 30-40 min. Den kan gärna vara lite kladdig när du tar ut den. Servera den lite ljummen med glass eller grädde. lycka till!
Tack Simon för hjälpen!