Nygårds kyckling.

Blev i helgen bjuden på middag hemma hos Nygårds/Blom, igen…Precis som vanligt var det jättegott. Ganska lättlagat men med finess.

Baconlindad kycklingfilé ugn 200 grader

Kycklingfilé ( en per person)

1 pkt philadelphia (fyllningen räcker till ca 8 filéer)

1/2 burk pestorosso med ricotta

lite hackad basilika

1-2 pkt bacon

tandpetare

Blanda peston, hackad basilika och osten. Skär ett snitt i filén, från ovansidan och snett neråt, inåt. Fyll fickan med ostblandningen, lättast att använda händerna. Linda sedan bacon runt kycklingen, stick i tandpetare så baconet liksom håller ihop filén. Bryn sedan kycklingen i panna med smör. Lägg i ugnsfastform, med snittytan upp, salta och peppra. Överbliven oströra kan du klicka på kycklingen innan du stoppar den i ugnen. Där inne bör den vara i ca 20 min.

Till detta serverade Anders färsk pasta, en fräsch sallad och ett iskallt chablis. Det smakade ljuvligt!

 

Bon Apetit!

Recept på lite goda drinkar:

OG-Drinkar

Gotländsk sommarnatt

OG-Drinkar

The White Russian

a_glass_of_Dry_Martini_with_white_background_c284b7d1-5050-43ba-8ec3-8f388a625903

Dry Martini

OG-Drinkar

Whiskey sour

OG-Drinkar

Espresso martini

OG-Drinkar

Irish coffee

The_drink_Mojito_whith_white_background_ae0e57ed-e516-4e70-b7e5-329af3f9a194

Mojito

OG-Drinkar

Bellini

OG-Drinkar

Grasshopper

OG-Drinkar

Classic Champagne Cocktail (C.C.C)

Fler inspirerande recept: