Nygårds kyckling.
Blev i helgen bjuden på middag hemma hos Nygårds/Blom, igen…Precis som vanligt var det jättegott. Ganska lättlagat men med finess.
Baconlindad kycklingfilé ugn 200 grader
Kycklingfilé ( en per person)
1 pkt philadelphia (fyllningen räcker till ca 8 filéer)
1/2 burk pestorosso med ricotta
lite hackad basilika
1-2 pkt bacon
tandpetare
Blanda peston, hackad basilika och osten. Skär ett snitt i filén, från ovansidan och snett neråt, inåt. Fyll fickan med ostblandningen, lättast att använda händerna. Linda sedan bacon runt kycklingen, stick i tandpetare så baconet liksom håller ihop filén. Bryn sedan kycklingen i panna med smör. Lägg i ugnsfastform, med snittytan upp, salta och peppra. Överbliven oströra kan du klicka på kycklingen innan du stoppar den i ugnen. Där inne bör den vara i ca 20 min.
Till detta serverade Anders färsk pasta, en fräsch sallad och ett iskallt chablis. Det smakade ljuvligt!
Bon Apetit!