Saffranspaella toppad med räkor och citron
Ett recept av och med Helena Lindblad.
En Saffranspaella toppad med räkor och citron låter väl ganska spännande?
Jag är faktiskt inget stort fan av just Paella, men detta blev mycket gott och mättande. Extra spännande kanske med Saffran, men mixen av Matgryner, Tomat, Kyckling och Räkor gör ju rätten riktigt rolig. Den är dessutom vacker att se på!
Den här filmen är en av de första vi gjorde för Frebaco Kvarn under hösten 2016 tillsammans med filmteamet Squidpop Production. Allt är filmat hemma hos oss i vårt lilla kök i en hyreslägenhet i Falun.
Hela receptet på Saffranspaella toppad med räkor och citron finner du här:
http://www.frebaco.se/2016/11/08/saffranspaella/
Jag har redan nämt en massa fördelar med att byta ut ris, pasta och potatis mot klimatsmarta Svenska Matgryner, framförallt i det här inlägget. Det jag inte gått in på närmare är hur enkelt det är att få till goda smaker på detta favorit-tillbehör. Egentligen räcker det med att du kokar dem tillsammans med en buljongtärning, ungefär så länge som det står på förpackningen.
Följer du de tips som finns här i vår matblogg så kommer du bli inspirerad till max av Helenas enkla recept!
Och du.
Krångla inte till det med att mäta upp vatten när du kokar dem. Blir det för mycket vatten så häller du av det på slutet, blev det för lite så häller du i en skvätt innan de kokat klart.
Och kokat klart har de när du fått den konsistens som du själv gillar bäst.
Enkelt. Japp!