Som sommarmat……
Köttfärs är en superbra råvara tycker jag, oändliga möjligheter till variation. Likaså potatis. Här kommer ett recept på båda delar. Är jättegott och går jättefort. Bättre blir det ju nästan inte en stressig vardag när man är lite trött!
Minibiffar med färskost ca 4 pers
ca 500 gram nötfärs
1 ägg
2 msk philadelphiaost
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
salt och peppar
Riv eller pressa vitlöken och blanda sedan ihop alla ingredienser. Forma färsen till minibiffar och stek på medelhög värme en sisådär tre minuter på varje sida.
Snabbpotatis i ugn 200 grader
ca 2 potatisar per person
salt
olivolja
ev någon örtkrydda
ev pressad citron
Skölj potatisen.( Jag låter skalet vara kvar.) Skiva den i centimeter tjocka skivor. Lägg upp den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över salt. Krydda med din favorit krydda. Jag använde citron och timjan. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 15 min.
Lätta såsen
1 burk créme fraiche
2 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk curry
ev salt och peppar
Det är bara att blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Jag serverade även lite het salsa till och det passade alldeles ypperligt till biffarna.
Saken är biff!