Sommar-smart dessert på midsommar!
Gott med något sött efter sillen i midsommar. Men inte jordgubbar och grädde/glass igen… Kanske en lite mer arbetad dessert, men inte för jobbig….Vill ju inte stå i köket för länge, utan njuta lite av en välbehövlig ledighet!
Då är det här desserten för dig.
God, lätt att göra och väldigt fräsch. Går dessutom att göra dagen innan kalaset, blir faktiskt godare då.
Fuskig cheesecake
ca 4 pers
ca 200 gram philadelphiaost
1 dl créme fraiche
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk malen kardemumma
1 msk florsocker
1 citron
ca 3-4 digestivekex
ca 1 dl bär (jordgubbar, hallon eller blåbär)
bär och frukt att toppa med ( jag använde: persika, blåbär och körsbär)
Vispa ihop fraichen med färskosten, vanilj- och florsocker och kardemumman. Vispa den helt slät och fluffig. Riv i citronskal och pressa ur saften från halva citronen. Lägg också i ditt val av bär. Blanda runt.
Smula kexen och pressa över saften från den andra halvan av citronen. Lägg smulorna i botten på ett glas eller form, platta till lite lätt. Skeda sedan i ost- och bärblandningen. Toppa sedan med ditt val av frukter och bär.
Låt gärna desserten stå minst en timme innan servering, gärna över natten eller så.
Lycka till!
God sommar!