Tandoorigryta med kikärter – snabbt, gott och GOTT!
Tandoorigryta med kikärter blev en riktig festmåltid. Kycklingfilé är en av de populäraste råvarorna på svenska middagsbord, jämte falukorven såklart. Kycklingen kanske känns lite festligare, tycker jag nog. Jag har igen lagat en indisk variant…mycket god och lätt att göra.
Till det serverade jag ett kryddigt ris och vitlöks-penslade naanbröd (inköpta på Ica….) och en raita ( myntayoghurt). Riktigt festligt en helt vanlig tisdag.
Tandoorigryta med kikärter.
ca 4 port
ca 700 gram lårkyckling-filé
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
5 msk tandoori-pasta
6 msk tomatpuré
1 burk kokosmjölk
1 burk kikärtor
salt och peppar
Skär kycklingen i lagom stora munsbitar. Skala vitlöken och den gula löken, riv båda sorterna. Stek kycklingen, salta och peppra. Lägg i löken, tomatpurén och tandoori-pastan. Vänd runt i stekpannan. Slå på kokosmjölken, låt koka i ca 10 minuter. Slå i kikärterna och smaka av med ev mer salt och peppar.
Riset:
Koka Basmatiriset enligt anvisningarna på paketet. Lägg i: 1 tsk kanel, 1 tsk spiskummin, 1 tsk ingefära och 1 tsk gurkmeja.
Raita:
ca 2 dl matlagningsyoghurt
2 tsk mynta
1 msk pressad citron
salt och peppar
Rör ihop mynta, yoghurt och citron. Smaka av med salt och peppar.
BirdieNamNam!