Tröstbak för en seg måndag…

Vi brukar ibland på jobbet beställa lyxbullar från våran lokala bagare. De är så oootroligt goda. Alldeles gyllengula med någon sorts pistaschcréme i, och toppade med både pärlsocker och kristyr. Många är de gånger vi suttit och försökt analysera vad som är i crémen och vad själva degen består av. En fredag när vi satt och mumsade ringde faktiskt bagaren för att bekräfta en order. Jag tog tillfället i akt och frågade både om créme och deg. Fick något mumlande svar om mjöl och vatten. Men däremot kunde jag få köpa 15 kg av pistachcrémen. Men så mycket bullar bakas inte på mitt jobb. Jag tackade nej. Då erbjöd han sig att skicka bara en liten burk, som smakprov. Lyckan var gjord! Fast nu har jag alltså gått och väntat, längtat i en och en halv vecka på den där butten. Kicki vår frukost värdinna kom idag med ett recept på bullar, hon tyckte att själva degen påminde om lyxbullar. Fyllning skulle egentligen bara vara smör och socker, men jag adderade pistaschnötter oxå. resultatet blev väldigt lyckat! Men i ärlighetens namn så är bagar- Bengts lyxbullar ett strå vassare!( eller smakar de bättre bara för att någon annan bakat dem?!)

Kickis go bulla a´la Helena ca 28 st ugn 220 grader

200 gram smör

7-8 dl mjöl

3 msk socker

2 krm slat

2,5 dl mjölk

1 äggula (spara vitan till penslingen)

25 gram jäst

Fyllning,

1,5 dl pistachnötter (80gram)

1 dl socker

100 gram smör

1/2 tsk bittermandelolja

pärlsocker

Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt sedan alla övriga ingredienser. Blanda till en smidig lite lös, fluffig deg. Låt den vila på mjölat bakbord medan du gör fyllningen. Mal eller hacka nötterna fint, gärna i en mixer. Blanda med socker, mjukt smör och bittermandel. Dela degen i två bitar och kavla ut dem. Dela varje bit i ca 14 fyrkanter, bre en rejäl klick av fyllningen, och vik sedan upp kanterna till mitten.( jag vek även upp kanternas kanter, om ni förstår vad jag menar). bullarna blir till små knytetn. de lägger du i en bpappersform och låter de sedan jäsa i 2 timmar. Pensla och sockra. In i ugn ca 10 min. Klart!

Bjud och Njut!!!

Recept på lite goda drinkar:

OG-Drinkar

Gotländsk sommarnatt

OG-Drinkar

The White Russian

a_glass_of_Dry_Martini_with_white_background_c284b7d1-5050-43ba-8ec3-8f388a625903

Dry Martini

OG-Drinkar

Whiskey sour

OG-Drinkar

Espresso martini

OG-Drinkar

Irish coffee

The_drink_Mojito_whith_white_background_ae0e57ed-e516-4e70-b7e5-329af3f9a194

Mojito

OG-Drinkar

Bellini

OG-Drinkar

Grasshopper

OG-Drinkar

Classic Champagne Cocktail (C.C.C)

Fler inspirerande recept: