Vidunderlig chokladpaj.
Chokladpaj ugn 175-200grader
Börja att göra pajdegen. Den ska gärna stå i kyl ett tag efter du tryckt ut den i formen, jag ställde in den i frysen ett par minuter.
Pajskal; (funkar till de flesta dessertpajer)
150 gram smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
2 msk socker
Hacka ihop smör socker och mjöl, antingen med matberedare eller för hand med en kniv. Jag använde kniv och mina händer mot slutet när vattnet ska i. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt i kyl ca 30-60 min. ( i frys ca 5-10 min)Förgrädda pajskalet i ugn på 200 grader i ca 10 min.
Fyllning;
3 ägg
3 dl socker
5 msk vaniljyoghurt
3 msk sirap
1 msk vaniljsocker
200 gram mörk choklad
1, 2 dl kakao
200 gram smör
Smält chokladen tillsammans med smöret och kakaon antingen i micron eller i vattenbad.Ställ åt sidan. Vispa ägg, sirap och socker fluffigt, ha i yoghurten och vaniljsocker. Rör sedan i chokladsmeten och blanda ordentligt. Häll över allting i pajformen och grädda i 175 grader ca 30-40 min. Du ser när ytan börjar spricka då är den färdig. Den ska fortfarande vara lite kletig i mitten.
Det är gott med hallon till och vaniljgrädde vispat tillsammans med ett par skedar créme fraiche.
PS: Den är otroligt mäktig, vi var 6 vuxna igår och halva pajen blev kvar. Och det berodde inte på att den inte var helt fantastisk, tror jag…….