Barley Water, en läskande Lemonad
Visst låter det läskande: Barley Water! Mer läskande än att säga korngrynsvatten. Men det är väldigt gott, helst nu om vi ska få behålla den här ljuvliga värmen. Koka lemonaden och förvara sedan i flaskor i kylen, servera sedan med mycket is och ev lite mynta. Urgott!
Dessutom en väldigt bra måltidsdryck då den är bra för matsmältningen.
Barley Water. Ca 5 liter
2,5 dl korngryn
4 dl socker
5 renskrubbade citroner
5 liter vatten
Börja med att skrubba citronerna under hett vatten. Lägg korngrynen i en stor bunke på över 5 liter. Häll på sockret och riv sedan över skalet från citronerna och pressa sedan över citronsaften. Koka upp vattnet och slå det över grynen. Låt stå i ett dygn och sila sedan av och häll på rena flaskor. Mums!
Receptet går givetvis att halvera eller dubbla….
Slurp!