Fisk i all sin enkelhet….
Allt i ett! Sådan mat gillar jag att laga. Fick idén när jag tittade på Pluras program härom kvällen. Jag har ju adderat och ändrat lite granna. Men själva grundtanken får ändå tillskrivas Plura. Han använde inte potatis och serverade ett par rejäla köttbitar till. Jag har valt fiskfilé gratinerad med parmesan och olivolja. Lite sydfransk känsla på det hela, tycker jag. Vad tycker du?
Fisk i gott sällskap ca 4 pers ugn 200 grader
Fisken;
ca 6-800 gram fiskfilé ( jag valde torsk, men lax,hoki eller sej blir också fint)
4-5 msk riven parmesan
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt och peppar, lite pressad citron
Den fräscha salladen;
1 äggula
1 msk dijon
1 msk pressad citron
1 dl rapsolja
6 potatisar av fast sort
1/2 gullök
1/2 gurka
ca 10 cocktailtomater
1 paprika
ca 75 gram sockerärtor eller gröna ärtor
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Skala potatisen och dela varje potatis i 4-6 bitar innan du kokar den i saltat vatten. Vik ihop fiskfiléerna och lägg på en oljad ugnfastform. Riv parmesan, pressa i vitlöken och rör ihop med olivoljan samt lite pressad citron. Fördela ostblandningen över fiskbitarna, salta och peppra. Sätt in i ugnen, där ska de stå i ca 15-20 min. Vispa ihop äggula med dijon och citronsaft. Droppa sedan i rapsoljan under ständig vispning. Smaka sedan av med salt och peppar. Skär sedan i alla grönsaker i lagoma munsbitar, gurkan är bra om du kärnar ur innan, annars kan det lätt bli lite vattnigt. När potatisen är avhälld och klar, blandar du i den också. Fisken borde vara klar nu, så servera genast!!
Fina fisken!