Kött, sås och potatis….
Bra kombo!? Kött, sås och kokt potatis med gröna små ärtor till. Idag lagade jag riktig god vardagsmat; köttfärslimpa med gräddsås och ärtor. Jag gillar köttfärslimpa. Det är nästan lika gott som köttbullar, bara tre gånger så lätt att göra. Blanda köttfärsen med någon god krydda eller dylikt, och in i ugnen. Perfekt! Till det en god, väldigt enkel gräddsås och lite grönt.
Köttfärslimpa med västerbotten 4 pers ugn 175 grader
ca 600 gram nötfärs
3 dl riven västerbottenost
2 msk créme fraiche
2 ägg
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Enkel gräddsås;
2,5 dl vispgrädde
1 dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk kinesisk soya
salt och peppar
Rara små ärtor;
ca 5 dl ärtor
1/2 rödlök
10 cocktailtomater
2 msk kapris
1/2 kruka basilika
Pressa i vitlöken i färsen och blanda i resten av ingredienserna. Blanda väl och forma till en limpa. In i varm ugn på mittersta falsen. det tar ca 30-40 min beroende på tjockleken.
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och låt den stå och småputtra i väl en halvtimme. Smaka av med salt och peppar.
Dela cocktailtomaterna, skiva löken och hacka basilikan. Koka ärtorna i saltat vatten, häll av och blanda i grönsakerna och kaprisen. Lite salt och svartpeppar på innan servering.
En komplett måltid?