Smarriga köttbullar.
Finns ju säkert ett tusental olika recept på goda köttbullar, så varför inte göra ännu ett? Mitt recept är med bla vitlök och persilja. Till det en jättegod röra på avocado, champinjoner och lingon. Jag serverade potatismos till, men bulgur, couscous eller ris hade också varit gott till.
Mina köttbullar. 4 pers ugn 175 grader
ca 500 gram nötfärs
1 ägg
1 dl grädde
1/2 kruka persilja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk chilipulver
salt och peppar
smör och olja till stekning
Sätt på ugnen på ca 175 grader. Hacka persiljan och riv eller pressa vitlökarna. Blanda sedan samman alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar. ( provstek en liten biff om du är osäker på kryddningen). Forma till köttbullar i önskvärd storlek. jag gör mina ganska stora, de blir saftigare då. Stek dem på medelhög värme, tills de fått färg. Kör dem sedan i ugnen tills du gjort färdig avocadoröran, ca 5-10 min.
Ljummen avocadoröra. 4 pers
ca 6 stora champinjoner
2 vitlöksklyftor
1/2 rödlök
1 avocado
1/2 kruka persilja
ca 1-1,5 dl halvtinade lingon
3 msk créme fraiche
salt och peppar
smör till stekning
Halvera och skiva champinjonerna, finhacka löken och vitlöken. Stek i smöret. Tärna avocadon och hacka persiljan, blanda i med champinjonerna. Blanda också i créme fraichen. Blanda runt och salta och peppra. Vänd till sist i lingonen. Servera lite ljummen till köttbullarna.
Smaklig spis!
PS: Här finns ett annat smarrigt recept på Italienska köttbullar i tomatsås, mycket gott och enkelt!