Ny vardagsfavorit?
Här i Falun finns ju ett ganska brett urval av restauranger; thai, kinesiskt, japanskt, grekiskt, engelskt, och svenskt. Man ska väl inte gnälla då, men jag saknar verkligen en indisk restaurang. Saken är den att jag inte är så himla insatt i den indiska matlagningen. Det verkar väl inte jätte krångligt, men man behöver en hel uppsjö av kryddor. Klart man skulle ha tid att fixa iording en ordentlig indisk måltid, men inte en vardagseftermiddag…
Därför tog jag en genväg! Tog mig ca 30 min att fixa till. Lite fusk-indiskt kanske, men gott blev det!
Indisk vardagskyckling ca 4-5 pers ugn 200 grader
ca 1 kg kycklinglår
1 påse tandoorimix
1 tsk gul curry
1 tsk ingefära
1 tsk honung
3 st nejlikor
1 lime
1 burk hel eller krossad tomat
1 liten burk kokosmjölk (165 ml)
1-2 msk créme fraiche
ca 50 gram bladspenat
smör att steka i
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklindelarna i smöret, salta och peppra. Använd en gjutjärnsgryta som tål att stå i ugnen. Blanda ihop alla de övriga ingredienserna ( använd både skal och saft från limen) till en kall sås. Smaka av med lite salt och peppar..Slå såssen över kycklingen och låt det hela koka upp. Ställ sedan in det i den varma ugnen i ca 15-20 min.
Till det här är det gott med ett kryddigt ris; krydda risvattnet med 1 tsk spiskummin, 1 tsk gurkmeja och ca 10 st kardemummakärnor. Smaklig spis!!
Goa kyckling!