Originalet på gubbröra är alltid bäst på midsommar, eller…..
Snart är det midsommar, och de flesta av oss ska väl äta sill.
Jag brukar alltid göra min egen gubbröra, fast jag kallar den gumröra ( i jämnställdhetens tid). Det är en lite modernare och mildare variant på gubbröra.
Den är mycket uppskattad och väldigt god på en skiva rågbröd!
Klassisk Gubbröra
2 kokta potatisar
2 kokta ägg
1/2 rödlök
4 matjesfiléer
4-5 msk gräddfil
hackad dill, gräslök
salt och peppar
Tärna ägg och potatis, hacka rödlöken och strimla matjessillen. Lägg alltsammans i en skål, tillsammans med hackad dill och gräslök. Vänd ner gräddfilen, blanda om och smaka sv med salt och peppar.
Röran ska gärna stå till sig ett par timmar innan ni äter den.
Min Gumröra
2 kokta ägg
2 tomater
3 avocados
4-5 matjesfiléer
1 schalottenlök
2 msk créme fraiche
salt och peppar
Tärna ägg och avocado (ett smart sätt att skiva eller tärna avocado är att ”snitta” den i sitt skal efter du halverat den, gröp sedan ur med sked).
Dela tomaterna och gröp ur kärnorna, strimla. Finhacka löken och strimla sillen. Blanda allting i en skål, vänd ner créme fraichen och smaka av med salt och peppar.
GLAD MIDSOMMAR!