Originalet på gubbröra är alltid bäst på midsommar, eller…..

Snart är det midsommar, och de flesta av oss ska väl äta sill.
Jag brukar alltid göra min egen gubbröra, fast jag kallar den gumröra ( i jämnställdhetens tid). Det är en lite modernare och mildare variant på gubbröra.
Den är mycket uppskattad och väldigt god på en skiva rågbröd!

Klassisk Gubbröra

2 kokta potatisar
2 kokta ägg
1/2 rödlök
4 matjesfiléer
4-5 msk gräddfil
hackad dill, gräslök
salt och peppar

Tärna ägg och potatis, hacka rödlöken och strimla matjessillen. Lägg alltsammans i en skål, tillsammans med hackad dill och gräslök. Vänd ner gräddfilen, blanda om och smaka sv med salt och peppar.
Röran ska gärna stå till sig ett par timmar innan ni äter den.

Min Gumröra

2 kokta ägg
2 tomater
3 avocados
4-5 matjesfiléer
1 schalottenlök
2 msk créme fraiche
salt och peppar

Tärna ägg och avocado (ett smart sätt att skiva eller tärna avocado är att ”snitta” den i sitt skal efter du halverat den, gröp sedan ur med sked).

Dela tomaterna och gröp ur kärnorna, strimla. Finhacka löken och strimla sillen. Blanda allting i en skål, vänd ner créme fraichen och smaka av med salt och peppar.

GLAD MIDSOMMAR!

 

Recept på lite goda drinkar:

OG-Drinkar

Gotländsk sommarnatt

OG-Drinkar

The White Russian

a_glass_of_Dry_Martini_with_white_background_c284b7d1-5050-43ba-8ec3-8f388a625903

Dry Martini

OG-Drinkar

Whiskey sour

OG-Drinkar

Espresso martini

OG-Drinkar

Irish coffee

The_drink_Mojito_whith_white_background_ae0e57ed-e516-4e70-b7e5-329af3f9a194

Mojito

OG-Drinkar

Bellini

OG-Drinkar

Grasshopper

OG-Drinkar

Classic Champagne Cocktail (C.C.C)

Fler inspirerande recept: