Skogens guld – En Krämig sås på kantareller
Ett riktigt svampår i år! Säkert har ni massa bra recept på kantareller.
Förresten är de ju så goda att bara smör-steka och lägga på en bit hårdbröd. Jag tänkte iallafall tipsa om en god sås. Mycket lätt att göra och är väldigt god och krämig. Den passar att servera som den är, till pasta. Eller att servera till en god kyckling-, kött-, eller köttfärsrätt.
Jag valde att äta den med pasta, nykokta rödbetor och lite kallskuret.
Fantastiskt gott, hoppas ni också tycker det!
Krämig kantarellsås.
4 port
ca 200 gram kantareller
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 gram kantarell-färskost
1/2-1 dl vatten
ca 2 dl grädde
1/2 kruka basilika
smör, salt och peppar
Hacka lök och vitlök. Jag grovhackade även mina kantareller, tycker de kan bli lite sladdriga om man steker dem hela. Lägg i en ganska rejäl klick med smör i en tjock-bottnad kastrull eller en stekpanna med lite högre kanter.
Lägg i både lök och svamp och låt det hela stekas väl, så att både lök och svamp får lite färg. Salta och peppra. Lägg sedan i färskosten, blanda runt och slå sedan på vattnet. Låt koka upp och slå sedan i grädden. Låt puttra ihop i ca 5 min.
Hacka basilikan och blanda i. Smaka av med salt och peppar.
Servera som sagt med det du gillar!
Lycka till!
Guld värt!