Tabberaset i Lillhagen….
Sist jag var nere i Göteborg bjöd min syster på middag. En urgod pasta med rostad vitlök, sardeller, kapris och massa frästa grönsaker mot slutet hade hon i klyftade hon i cocktailtomater, allt tog slut. Men huvudnumret måste jag nog säga var hennes helt fantastiska fudgekaka! Till den serverade hon massa färska frukter, kaffe och en god lagrad rom( som hon för övrigt också hade i en skvätt av i kakan) Det går ju alldeles utmärkt att byta ut romen mot något annat; cognac, kaffe, lingonsylt eller vad ni har till hands.
Jojjos Fudge 175 grader
Botten:
150 gram smör
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk rom
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
Fudge:
1,5 dl grädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 gram mörk choklad med nötter i
75 gram mjukt smör
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna medans du vispar ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt sedan rom och smör. Blanda ihop de övriga ingredienserna, och sikta sedan ner de i ägg blandningen. Rör sedan smeten slät. Lägg i en välsmord form och grädda i ugnen på 175 grader ca 20 min. Låt kakan svalna.
Bryt choklad i minde bitar. Koka ihop grädde, socker och sirap. Låt sjuda under omrörning i ett par 3 min. Ha sedan i chokladen och rör till en blank fin smet. Till sist har du i smöret. Häll smeten över kakan och lät svalna. Njut som den är eller med grädde, glass eller frukt till!
Farligt god!