Nygårds kyckling.

Blev i helgen bjuden på middag hemma hos Nygårds/Blom, igen…Precis som vanligt var det jättegott. Ganska lättlagat men med finess.

Baconlindad kycklingfilé ugn 200 grader

Kycklingfilé ( en per person)

1 pkt philadelphia (fyllningen räcker till ca 8 filéer)

1/2 burk pestorosso med ricotta

lite hackad basilika

1-2 pkt bacon

tandpetare

Blanda peston, hackad basilika och osten. Skär ett snitt i filén, från ovansidan och snett neråt, inåt. Fyll fickan med ostblandningen, lättast att använda händerna. Linda sedan bacon runt kycklingen, stick i tandpetare så baconet liksom håller ihop filén. Bryn sedan kycklingen i panna med smör. Lägg i ugnsfastform, med snittytan upp, salta och peppra. Överbliven oströra kan du klicka på kycklingen innan du stoppar den i ugnen. Där inne bör den vara i ca 20 min.

Till detta serverade Anders färsk pasta, en fräsch sallad och ett iskallt chablis. Det smakade ljuvligt!

 

Bon Apetit!

Recept på lite goda drinkar:

OG-Drinkar

Sidecar

OG-Drinkar

Cosmopolitan

OG-Drinkar

Aperol Spritz

OG-Drinkar

Singapore sling

OG-Drinkar

Gröna hissen

OG-Drinkar

Piña colada

OG-Drinkar

Bloody Mary

OG-Drinkar

Long Island Iced Tea

OG-Drinkar

French 75

OG-Drinkar

Classic Champagne Cocktail (C.C.C)

Fler inspirerande recept: