Falsk tupp i vin.
Påsktider! Inget lamm hemma hos oss idag, men däremot kyckling. Vi är några småbarnsföräldrar som ses ett par gånger i veckan och äter vardagsmiddag ihop. Det är otroligt trevligt och skönt. Barnen får leka och stoja och åtminstone några föräldrar slipper tänka på att duka fram någon middag den dagen! Ett hett tips från coachen!! Idag var det hemma hos oss, eftersom vi kommer hem relativt sent från jobbet förberedde jag det mesta igår kväll. Det jag gjorde idag var kokade upp buljongen, körde kycklingen i ugnen och kokade potatis samt fixade sallad. Gick ju på ett kick!
Falsk Tupp. 4-5 pers
1 hel kycklin på drygt 1 kg
olja eller smör att steka i
mjöl eller maizena
salt, peppar samt ev örtkryddor
150 gr champinjoner
6-8 st schalottenlökar
2 st morötter
2 st palsternackor
1 pkt bacon
1/2 flaska vitt vin
( buljongtärning om man vill)
2-3 dl grädde
Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingen i mindre bitar ca 6-8 st. Vänd bitarna i mjölet som du ”kryddat” med örter salt och peppar. Bryn bitarna tills de får färg, lägg dem i en ugnsfastform. Koka sedan ur pannan med vin, buljong och grädde. Slå upp och ställ åt sidan. Fräs sedan bacon med de hackade rotfrukterna, hackade vitlöken samt de hela lökarna och de kvartade champinjonerna. Salta och peppra. Lägg allting över kycklingen, slå på gräddsåsen och in i ugnen ca 30-40 min.( Här ska i ärlighetens namn tilläggas att kocken idag hade lite bråttom, vissa bitar var lite rosa vid servering! Hade nog inne den i typ 20 min. Tur att det var goda vänner som satt till bords, maten räckte och alla blev mätta och belåtna!) Men för övrigt kan jag rekommendera den här rätten, blir faktiskt lika god utan grädde ( nåja nästan iallafall), tillsätt bara lite vatten istället. Jag älskar ju potatis med det blir gott med pasta , bulgur eller ris också. GLAD PÅSK!