Ett gott bröd med Qiunoa

Ett lite överraskande bröd med Qiunoa i. Blir extra fint om man använder den svarta sorten. Det ger lite karaktär till mjukt vitt bröd, knastrar lite gott när man tuggar. Jag valde att göra en foccaciavariant, som jag sedan skar i bitar och serverade med en klick färskost och lite lufttorkad karré.

Det blev en utmärkt förrätt!

½ paket jäst
2-3 msk olivolja
3 tsk salt
2 tsk socker
5 dl vatten
2 dl durum vete
Ca 10 dl vetemjöl
2 dl kokt qiunoa
havssalt

Koka din Qiunoa enligt anvisningarna på paketet. Smula ner jästen i en skål. Häll över olja och ljummet vatten. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, socker, qiunoa (spar lite granna för att strössla över innan gräddning) och lite mjöl i taget.

Blanda till en deg som blir smidig utan att kladda.

Jäs den i 40 minuter. Smörj en ugnssäker form, ca 30×40 cm, med olja och tryck ut den jästa degen i den med en mjölad hand. Jäs i ytterligare 30 minuter och pensla sedan med olja och strö över Qiunoa och havssalt.

Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.

Mumsigt!

PS!
Fler smarriga tips på bröd hittar du här!

Recept på lite goda drinkar:

OG-Drinkar

Gotländsk sommarnatt

OG-Drinkar

The White Russian

a_glass_of_Dry_Martini_with_white_background_c284b7d1-5050-43ba-8ec3-8f388a625903

Dry Martini

OG-Drinkar

Whiskey sour

OG-Drinkar

Espresso martini

OG-Drinkar

Irish coffee

The_drink_Mojito_whith_white_background_ae0e57ed-e516-4e70-b7e5-329af3f9a194

Mojito

OG-Drinkar

Bellini

OG-Drinkar

Grasshopper

OG-Drinkar

Classic Champagne Cocktail (C.C.C)

Fler inspirerande recept: