Andreas otroligt goda Crunchkakor

Dessa Crunchkakor måste ni bara prova att baka!

Otroligt goda och lite överraskande med det lilla crunchet.
De kommer att göra sig mycket bra till glöggfesten, istället för de sedvanliga pepparkakorna. De är också väldigt lätta att baka. Tycker du inte om ingefära, byt ut den mot kardemumma eller kanel istället.

Men ärligt talat då går nästan halva känslan och smaken med kakorna förlorade.

Andreas Crunchkakor.

ugn 200 grader ca 10-13 min

200 gram rumstempererat smör ( inte margarin!)
2 dl råsocker, el farin
2 msk vanilj
2 msk sirap
2 tsk bakpulver
ca 5 dl mjöl
1 msk malen ingefära
5-6 torkade fikon

Rör smöret med socker, vanilj och sirap. Hacka fikonen och blanda ner dem. Ha sedan i  ingefära, mjöl och bakpulver. Dela degen i tre delar. Rulla ut dem till nästan en full längd på en plåt.

Lägg de ganska brett isär på en plåt och platta till dem något.
Grädda i ca 13 min, låt de svalna något och skär sedan upp dem lite på snedden.

Vänta på crunchet!

Recept på lite goda drinkar:

OG-Drinkar

Sidecar

OG-Drinkar

Cosmopolitan

OG-Drinkar

Aperol Spritz

OG-Drinkar

Singapore sling

OG-Drinkar

Gröna hissen

OG-Drinkar

Piña colada

OG-Drinkar

Bloody Mary

OG-Drinkar

Long Island Iced Tea

OG-Drinkar

French 75

OG-Drinkar

Classic Champagne Cocktail (C.C.C)

Fler inspirerande recept: