En kaffekaka till kaffet?

En maffig kaka med lite vuxensmak av kaffe och Baileys! Mycket mäktig och full av goda nötter, passar utmärkt med en god kopp kaffe och en klick nyvispad grädde. Varsågoda!

Helenas kaffekaka 170 grader ca 40-50 min

Kaksmeten;

4 ägg

3,5 dl socker

1 tsk vanilj

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Fyllningen;

150 gram smör

1,5 dl socker

1,5 dl honung eller sirap

1,5 msk starkt kaffe

1,5 msk Baileys eller grädde

3 dl blandade nötter ( jag valde hasselnötter, valnötter och salta jordnötter)

Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och vitt, nästan som maräng. Blanda sedan i vetemjölet, vanilj och bakpulver. Smält smöret och ha i sirap/honung, socker, grädde/baileys, kaffe. Låt koka i ca 5-7 min. Blanda sedan i nötterna. Häll kaksmeten i formen och klicka i hälften av nöt/kolablandningen. Grädda i ca 30-40 min och klicka sedan på resten av nöt/kolablandningen och grädda i ca 10 min till. Låt kakan svalna något innan du lossar kanterna och serverar den!

Påtår?

Recept på lite goda drinkar:

OG-Drinkar

Sidecar

OG-Drinkar

Cosmopolitan

OG-Drinkar

Aperol Spritz

OG-Drinkar

Singapore sling

OG-Drinkar

Gröna hissen

OG-Drinkar

Piña colada

OG-Drinkar

Bloody Mary

OG-Drinkar

Long Island Iced Tea

OG-Drinkar

French 75

OG-Drinkar

Classic Champagne Cocktail (C.C.C)

Fler inspirerande recept: